Omgeving

Omgeving

De echte natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In de directe omgeving is een afwisselend natuurgebied met bossen, heide, weilanden, vennen en duinen. Op een kilometer afstand ligt natuurgebied Stevensbergen (hoogste punt van Noord-Brabant, bijna 44 meter boven NAP). Stevensbergen is het rijkste reptielengebied van Brabant. Er komen onder andere hagedissen en gladde slangen voor.

Fietsvakantie in de Brabantse Kempen

In deze bosrijke streek is een grote diversiteit aan fietsroutes. In de Kempen kunt u met het fietsknooppunten systeem uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen. Dit systeem is duidelijk bewegwijzerd, u fietst van nummer naar nummer. U rijdt langs de mooiste plekjes zoals de Cartierheide of de Malpie, door het gezellige Brabantse dorpen Valkenswaard, Bergeijk en langs uitnodigende Eerselse terrassen. Wanneer u het liever iets rustiger aan doet dan kunt u bij het vakantiehuis genieten van het uitzicht op de bloeiende rododendrons of een rustig plekje opzoeken in de tuin.

Wandelvakantie Brabantse Kempen

Wandelaars komen hier zeker aan hun trekken, van een korte boswandeling met kinderen tot een stevige wandeling door een fraai stuk Brabantse natuur langs heide en beekjes. U stippelt zelf uw route uit, of U kiest een prachtige wandeling uit, het grote aanbod van wandelroutes.(o.a. de Watering, Maaij-Liskens). Of U maakt gebruik van het wandelrouteknooppunten systeem.

Luyksgestel (gemeente Bergeijk)

is een gemoedelijk en historisch interessant Brabants dorp. In de naam zit de naam van de Belgische stad Luik verscholen. Vroeger heeft ons dorp bij het bisdom van Luik gehoord. Een pronkstuk van Luyksgestel is de uitstekend gerestaureerde robuuste kerktoren in Brabantse gotiek, die al meer dan 500 jaar het silhouet van het dorp bepaalt. Eveneens opvallende “landmarks” zijn de molens de Grenswachter en de Deen. Het Kempisch Bakkerijmuseum De Grenswachter is misschien wel het gezelligste doe museum van de Brabantse Kempen. In de oude bakkerij je eigen broodje bakken. Voor de dagelijkse boodschappen is er een goede supermarkt en een lekkere bakker.

De ligging van Luyksgestel

De echte Bourgondiërs kunnen vanuit Luyksgestel gemakkelijk de grens over voor een dagje uit in België. Deze unieke grensstreek heeft een rijk historisch ‘smokkel’-verleden. De gemoedelijke sfeer is overal aanwezig. Niet ver weg vindt u twee befaamde abdijen, die van Postel en Achel (beide zijn een bezoek volop waard). Daarnaast zijn er diverse (week)markten in Bergeijk, Valkenwaard, Eersel en de Zondagse vlooienmarkt in Lommel. Op loopafstand van Weijergaerde kunt u eenvoudig maar lekker eten bij bos eetcafé De Koperen teut.

Activiteiten

Bij Weijergaerde; speurtochten, wandel en fietsroutes  en ruiter-menroutes.
In de buurt zijn er diverse mogelijkheden zoals fietsen(MTB), wandelen, golfen, minigolf, openluchttheater, workshops, vissen, speeltuinen, paardrijden, zwemmen, kanoën, tennisbanen, sauna, bioscoop, indoor karting, Solex/Daf tochten, huifkarrentochten, kleiduiven schieten, survival, indoor sport en spel, natuurtuinen, beeldentuinen, musea, dierentuinen, pretparken enzovoorts. 

Culinair in de Kempen

Heerlijk uitgebreid tafelen of nieuwe trends ontdekken. Een etentje tussendoor of juist exclusief genieten, net ietsje meer en anders. Zalig toch! Het authentieke landschap van de Kempen in zowel Nederland Luyksgestel, Bergeijk, Eersel, Valkenswaard als in België Lommel, Mol, Postel, bevat ontelbare culinaire parels in elke vorm en wens. Restaurant, bistro, lounchy of klassiek.

Dagje shoppen

Voor een dagje de stad in bereikt u Valkenswaard (15km), Eindhoven (30 km),Maastricht (100 km), Hasselt (48 km), Antwerpen (85 km) en Brussel (100 km).

Fietsen en wandelen in de omgeving van Weijergaerde

Vanuit Weijergaerde kun je heerlijk wandelen en fietsen. Deze
routekaart laat de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving
zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes via knooppunten,
dus je kunt zorgeloos op pad gaan!

Zo werkt deze routekaart
Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken.

Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel-
en fietsroutes.

Tip: wil je een route uitstippelen? Creëer alvast jouw wandel- of
fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner op
www.routesinbrabant.nl.


Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant
Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk
gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van
mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel
Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van
het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je
jouw eigen route.

Langs de fiets- en wandelpaden staan borden met daarop de
knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij bijna
ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart,
zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de
afstanden tussen de knooppunten aangegeven.